Omlet - cesarskie okruszki

Omlet - cesarskie okruszki
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rodzynki namocz w rumie (najlepiej poprzedniego dnia). Żółtka zmiksuj z mlekiem, mąką, cukrem i szczyptą soli. Powinno powstać gęste, gładkie ciasto. Białko ubij osobno, na sztywną pianę. Rodzynki osusz, dodaj do ciasta. Delikatnie połącz pianę z białek z ciastem. Na sporej patelni rozpuść masło, wlej masę. Smaż powoli, aż spód będzie złocisty. Przewróć, nie zwracaj uwagi, jeśli omlet się rozerwie. Dwoma widelcami porwij go na mniejsze kawałki i dosmaż. Podawaj gorący, posypany cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA