Kiszonki z rzepek Mamy Alicji z warzywnymi plackami Jagny

Kiszonki z rzepek Mamy Alicji z warzywnymi plackami Jagny
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Jagna Niedzielska

Seria kulinarna:
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 ziemniak
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • kiszonki z rzepek (patrz osobny przepis)
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • olej rzepakowy
  • sól
  • czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki, cukinię, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, szczyptą soli oraz mąką.

Na patelni rozgrzej sporą ilość tłuszczu, następnie smaż placki z obu stron tak, żeby były wyraźnie zarumienione.

Usmażone placuszki odłóż na chwilę na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Gotowe placki podawaj z kleksem kwaśnej śmietany oraz piklami z rzepek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA