Pieczony camembert z podpłomykami z patelni

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • pół opakowania drożdży suszonych
  • 150 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • ½ łyżeczki kuminu
  • 1 krążek dobrego sera camembert

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy dość długo ciasto. Jak będzie miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Odpowietrzamy, bijąc pięścią, zagniatamy raz jeszcze i wałkujemy dość cienkie placki, podsypując mąką.
Smażymy na suchej patelni aż zaczną puchnąć, ok. 1 minuty z każdej strony.
Jak przestygną, przechowujemy je w woreczku.
Podajemy np. z pieczonym camembertem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA